Runderstoofschotel uit India en Pakistan

Ingrediënten

  • Winkelklare riblappen, in dobbelstenen van 3 cm gesneden.
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 1 gram komijnpoeder
  • 2 gram korianderpoeder
  • 1 gram kardemompoeder
  • 2 gram chilipoeder
  • 1,5 gram kurkuma
  • 1,5 gram mosterdpoeder
  • 30 gram olijfolie
  • 250 gram in ringen gesneden ui
  • 50 gram geraspte verse gemberwortel
  • 3 gram geperste teentjes knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 80 gram donkere azijn
  • 125 gram runderbouillon
  • 3 gram suiker
  • Winkelklare riblappen, in dobbelstenen van 3 cm gesneden.,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 1 gram komijnpoeder,
  • 2 gram korianderpoeder,
  • 1 gram kardemompoeder,
  • 2 gram chilipoeder,
  • 1,5 gram kurkuma,
  • 1,5 gram mosterdpoeder,
  • 30 gram olijfolie,
  • 250 gram in ringen gesneden ui,
  • 50 gram geraspte verse gemberwortel,
  • 3 gram geperste teentjes knoflook,
  • 1 kaneelstokje,
  • 80 gram donkere azijn,
  • 125 gram runderbouillon,
  • 3 gram suiker

Bereiding

  • Maak uien schoon en snijd ze in ringen; schil en rasp gemberwortel; pel en pers teentjes knoflook. Weeg dan alle ingrediënten nauwkeurig af. Verhit olie in een grote stoofpan. Bak het dobbelsteentjes vlees in kleine porties op matig vuur bruin. Breng het vlees daarna over in een platte bak.

  • Fruit de ui, gember, knoflook en het kaneelstokje in de bovengenoemde stoofpan. Voeg kruiden (peper, kurkuma, komijn, koriander, kardemom, chili en mosterdpoeder) aan het vlees toe en roer goed door. Voeg daarna azijn, bouillon, suiker en zout toe. Deksel op de pan leggen en de massa op laag vuur 1 uur of langer laten sudderen, tot het vlees zeer zacht is. Verwijder tenslotte het kaneelstokje. Laat het gerecht snel afkoelen en dan goed doorkoelen in de koelcel.

  • Breng deze runderstoofschotel in stenen bakken en ook in 1-vaks oven –en magnetronbakjes met 300 á 400 gram stoofschotel.

  • Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen Au bain marie: Verwarmen met gesloten folie, niet koken. Oven: Oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.

Terug naar boven