Kophaasjes

Ingrediënten

  • 2 kophaasjes
  • 2 sjalotjes 
  • 200 gram champignons 
  • 1 eetlepel bloem    
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 dl kookroom 
  • Light margarine
  • 2 kophaasjes,
  • 2 sjalotjes ,
  • 200 gram champignons ,
  • 1 eetlepel bloem    ,
  • 1 dl halfvolle melk,
  • 1 dl kookroom ,
  • Light margarine

Bereiding

  • Bestrooi de kophaasjes met peper en zout en bak ze op hoog vuur rondom mooi bruin. Laat de haasjes in 15-20 minuten gaar worden. Neem het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie zodat het warm blijft. Bak in het achtergebleven vet de gesnipperde sjalotjes en de in plakken gesneden champignons. Roer de bloem met de melk tot een papje en voeg dat met de kookroom toe aan de jus. Laat alles nog een paar minuten doorkoken en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Serveer de saus bij of over de kophaasjes. Als bijlagen serveer je bijvoorbeeld aardappelpuree en sperzieboontjes. 

  • Beaujolais, Pinot Noir, Rosé, alle soorten Chardonnay, Elzasser en Grauburgunder.      

Terug naar boven