kleurrijke tortellini met jodiumzout

Ingrediënten

  • 400 gram Gekookte ham, in kleine blokjes gesneden
  • 1000 gram Ongekookte kleurrijke tortellini
  • 100 ml Olijfolie
  • 150 gram Fijngesnipperde ui
  • 400 gram Diepvries erwtjes
  • 250 ml Groentebouillon, van tabletten
  • 500 gram Zoete room
  • 10 gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 gram Zwarte peper
  • 10 gram Jodiumzout
  • 400 gram Gekookte ham, in kleine blokjes gesneden,
  • 1000 gram Ongekookte kleurrijke tortellini,
  • 100 ml Olijfolie,
  • 150 gram Fijngesnipperde ui,
  • 400 gram Diepvries erwtjes,
  • 250 ml Groentebouillon, van tabletten,
  • 500 gram Zoete room,
  • 10 gram Geraspte Parmezaanse kaas,
  • 3 gram Zwarte peper,
  • 10 gram Jodiumzout

Bereiding

  • Verklein de ingrediënten zoals hierboven is aangegeven. Weeg dan alle ingrediënten nauwkeurig af.

  • De tortellini in water met en snufje zout beetgaar (al dente) koken, afgieten en laten schrikken (met koud water).De olie in een stoofpan verhitten en daarin de fijngesneden ui fruiten. De kleine blokjes ham zeer kort meebraden en den erwtjes toevoegen. Daarna de groentebouillon erop gieten, peper en zout erbij doen en den massa (met deksel op de pan) ongeveer 30 minuten laten sudderen op een matig vuurtje/hittebron. Vervolgens tortellini, room en kaas door het mengsel van ham en erwtjes roeren. Laat de massa afkoelen op een koele plaats en meteen daarna goed laten doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer deze kleurrijke tortellini in stenen bakken. Zet er een kaartje bij waarop is vermeld dat dit een speciaal gerecht voor kindergerecht is. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer het gerecht daarnaast ook in oven- of magnetronbakjes met 1 vakje.

Terug naar boven