De tijd van winterse gerechten is er weer! Stamppotten, stoofpotjes, ovenschotels en natuurlijk de lekkerste feestgerechten komen weer op tafel. De tijd om met de hele familie te tafelen is aangebroken. Dat geeft jou als versspecialist alle mogelijkheden om volledig los te gaan en uit te pakken met de feestdagen. Maak van jouw winkel een ware beleving en leg de toonbank vol met heerlijke gerechten. Zoals deze kleine kippetjes gevuld met varkensgehakt, een verrassende wending met een lekkere smaak.
Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze klaar. Meng de witte peper, zeezout, nootmuskaat, knoflook, peterselie en ei door het gehakt tot er een goede binding is verkregen. Let er op dat je niet te lang mengt: dat leidt tot een stug gehakt.
Maak bolletjes van ongeveer 50 gram van het gekruide gehakt. Stop een bolletje gehakt in ieder kippetje en sluit de opening met een cocktailprikker. Smeer daarna de kippetjes rondom in met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Zet de bakplaat met kippetjes in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat ze in ongeveer 45 minuten bruin en gaar worden.
Presenteer de kippetjes op een mooie grote schaal in de toonbank. Zorg ervoor dat de schaal goed gevuld blijft en er altijd een schone vleestang bij ligt.
Lekker snel klaar: thuis hoeft de klant de kippetjes alleen maar op te warmen in de magnetron of in de oven op 150 graden, tot ze door en door warm zijn. Lekker met een frisse witlofsalade en aardappeltjes uit de oven.
Beeld: ©nelea33 / Shutterstock.com