Kip-pistacheballetjes uit Oost-Europa

Ingrediënten

  • Winkelklaar kippengehakt (zonder kruiden)
  • 18 gram Keukenzout
  • 1,5 gram Gemalen kurkuma (=geelwortel)
  • 1,5 gram Kaneelpoeder
  • 2 gram Korianderpoeder
  • 75 gram Pistachenoten, grof gehakt
  • 50 gram Blank paneermeel of vers witbroodkruim (zonder korst)
  • 2 Eieren, geklopt
  • 200 gram Bloem, om balletje in te rollen
  • 75 ml Olijfolie, om balletjes in te bakken
  • Winkelklaar kippengehakt (zonder kruiden),
  • 18 gram Keukenzout,
  • 1,5 gram Gemalen kurkuma (=geelwortel),
  • 1,5 gram Kaneelpoeder,
  • 2 gram Korianderpoeder,
  • 75 gram Pistachenoten, grof gehakt,
  • 50 gram Blank paneermeel of vers witbroodkruim (zonder korst),
  • 2 Eieren, geklopt,
  • 200 gram Bloem, om balletje in te rollen,
  • 75 ml Olijfolie, om balletjes in te bakken

Bereiding

  • Hak de pistachenoten grof; weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Meng kippengehakt, paneermeel, gehakte pistachenoten, geklopt ei, zout, gemalen kurkuma, kaneelpoeder en korianderpoeder goed onder elkaar tot er een goede verdeling en binding is verkregen.

  • Maak met een ijsknijper of eetlepel kleine balletjes ter grootte van een walnoot.

  • Rol die balletjes door de bloem; overtollige bloem afschudden.

  • Olie in een zware pan of braadslede verhitten. Daarna daarin de balletjes op matig vuur verhitten en regelmatig keren (dit kan ook in de oven). Als ze bruin en gaar zijn op keukenpapier of op een rooster laten uitlekken. Presenteer deze kant-en-klare kip-pistacheballetjes als snackballetjes in de toonbank. Laat uw klanten van tijd tot tijd een proeven van dit nieuwe gerecht uit eigen keuken.

Terug naar boven