Kalkoenpakketje camembert

Ingrediënten

  • Winkelklare kalkoen lapjes van ongeveer 125 gram per stuk, insteken met een scherp mes, zodat er een zakje ontstaat
  • 1 kg zachte, ongezouten boter
  • 120 gram verse gehakte koriander
  • 24 stuks lente-uitjes, in heel dunne plakjes snijden
  • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stuks groene chili pepers, zonder zaad fijngehakt
  • 10 ml limoensap
  • 2 gram geraspte limoenschil
  • 10 gram keukenzout
  • 500 gram camembert
  • 500 gram boursin
  • 100 gram gehakte walnoten
  • Winkelklare kalkoen lapjes van ongeveer 125 gram per stuk, insteken met een scherp mes, zodat er een zakje ontstaat,
  • 1 kg zachte, ongezouten boter,
  • 120 gram verse gehakte koriander,
  • 24 stuks lente-uitjes, in heel dunne plakjes snijden,
  • 10 teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 2 stuks groene chili pepers, zonder zaad fijngehakt,
  • 10 ml limoensap,
  • 2 gram geraspte limoenschil,
  • 10 gram keukenzout,
  • 500 gram camembert,
  • 500 gram boursin,
  • 100 gram gehakte walnoten

Benodigheden

  • Ondoorlaatbare, transparante kunstdarmen kaliber 50/60 mm *
  • Cocktailstikkers
  • Spuitzak met grote opening
  • Grove decoratiemix voor garnering
  • * Behandelen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Bereiding

  • Maak alle ingrediënten schoon, weeg ze af en snijd/hak ze zoals hierboven omschreven. Meng alle ingrediënten op kamertemperatuur goed onder elkaar tot alles goed verdeeld is. Vul de stopmachine zonder luchtinsluiting en vul de darmen strak af en binden ze af. Kruidenboter of gearomatiseerde boter (crèmevulling) blijft tot 1 week goed in de koelcel en tot 2 maanden in de diepvriescel.

  • De crèmevulling in spuitzak doen, de ingesneden kalkoenlapjes inspuiten en afsluiten met een cocktailprikker. De rand afgarneren met grove garneermix. Daarna het gevulde product goed doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteren op mooie schaal en ook in oven –of magnetronbakjes met een garnering van prei en wortel  in een braadzak.

  • 5 á 10 minuten zachtjes om en om braden. In braadzak 15 tot 20 minuten in een oven van 150˚C.

Terug naar boven