Italiaanse Tagliolini Con Vitello

Ingrediënten

  • 1 kg Verse tagliolini*
  • 1,2 kg Mager mals kalfsvlees, in dunne smalle reepjes gesneden
  • 200 gram Gesnipperde ui
  • 180 ml Droge witte wijn
  • 5 gram Ge(vries)droogde salie
  • 15 gram Keukenzout
  • 5 gram Zwarte peper
  • 50 ml Kookvocht van de pasta
  • 240 gram olijfolie
  • 300 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 45 gram Keukenzout
  • 10-12 liter Koud water
  • 1 kg Verse tagliolini*,
  • 1,2 kg Mager mals kalfsvlees, in dunne smalle reepjes gesneden,
  • 200 gram Gesnipperde ui,
  • 180 ml Droge witte wijn,
  • 5 gram Ge(vries)droogde salie,
  • 15 gram Keukenzout,
  • 5 gram Zwarte peper,
  • 50 ml Kookvocht van de pasta,
  • 240 gram olijfolie,
  • 300 gram geraspte Parmezaanse kaas,
  • 45 gram Keukenzout,
  • 10-12 liter Koud water

Benodigheden

  • Grote pan
  • (*Verse pasta heeft meer smaak: de oorspronkelijke verse (=niet gedroogd) Italiaanse pastasoorten zijn gemaakt van harde tarwe. Harde tarwe bevat meer eiwit en gluten, zodat de pasta gemakkelijk áldente’ gekookt kan worden (blijft steviger). Deze pasta’s

Bereiding

  • Vlees/saus bereiden: verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde uien glazig. Voeg het vlees toe en bak het 10 à 15 minuten tot het bruin en gaar is. Giet de wijn erbij en laat deze 5 minuten inkoken. Voeg de salie en vervolgens het zout en de peper toe. Voeg eventueel nog het kookvocht van de pasta toe.

  • Verse Tagliolini(1 kg) koken: breng in een grote pan 10 - 12 liter water aan de kook en voeg 45 gram keukenzout toe. Leg de pasta in het kokende water al roerende weer aan de kook komen. Stel het vuur/de hittebron zodanig af dat het water niet overborrelt; zorg wel dat het water blijft koken. Kook de pasta, zonder deksel en onder af en toe roeren, beetgaar (al dente): 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte. Test de gaarheid door in een stuk pasta te bijten; het deeg moet nog enige beet hebben maar geen witte ongare kern. Afgieten en onder stromend koud water laten schrikken. Goed laten uitlekken.Roer de pasta door de saus en verwarm het geheel nog een goed door. Bestrooien met Parmezaanse kaas en het geheel goed om scheppen. Het gerecht vervolgens snel laten afkoelen - af en toe roeren - en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer deze pastamaaltijd in de toonbank in mooie glazen schalen of bakken. Gebruik schone uitscheplepels; houd de randen schoon. Laat van tijd tot tijd eens proeven. Presenteer daarnaast in oven -of magnetronbakjes met 1 vakje. Vul het bakje met 300 à 400 gram kant-en-klare pasta maaltijd. Eventueel afgegarneerd met kaas. Geef een opwarmadvies aan de klanten mee. Opwarmen in magnetron: prik enkele gaatjes in de bovenfolie. Magnetron 700 Watt. Ca. 7 minuten opwarmen in oven: folie verwijderen. Oven voorverwarmen op 180°C. Product in ovenbakje, in pannetje of in ovenvaste schaal, 25 minuten opwarmen.

Terug naar boven