Indiase curry van kipfiletreepjes

Ingrediënten

  • winkelklare kipfilet in smalle reepjes gesneden
  • 15 gram Verse gemberwortel, geraspt
  • 3 blikken Royal Mail Indiase bonen in milde currysaus (blik 400 gram)
  • 2 Rode paprika’s, in reepjes
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 50 ml Olie, om in te bakken
  • 10 gram Verse koriander of peterselie, fijngesneden (garnering)
  • winkelklare kipfilet in smalle reepjes gesneden,
  • 15 gram Verse gemberwortel, geraspt,
  • 3 blikken Royal Mail Indiase bonen in milde currysaus (blik 400 gram),
  • 2 Rode paprika’s, in reepjes,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 50 ml Olie, om in te bakken,
  • 10 gram Verse koriander of peterselie, fijngesneden (garnering)

Bereiding

  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in smalle reepjes, was de kruiden en snijd ze fijn. Weeg nu alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Verhit de olie en bak de kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin.. Voeg de gemberwortel en de paprika toe en bak dit 5 minuten mee. Roer de Indiase bonen in milde currysaus zout en peper erdoor en verwarm alles ca. 10 minuten goed door. Daarna af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. 

  • Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken gegarneerd met fijngesneden koriander. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes. Advies voor de consument: in de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water.

Terug naar boven