Franse cassoulet, kip-, lams- en varkensvlees

Ingrediënten

  • 300 gram Winkelklaar kippendijvlees, zonder vet en zenen, in blokjes van twee centimeter gesneden.
  • 300 gram Winkelklaar mager lamsvlees, zonder vet en zenen, in blokjes van twee centimeter gesneden
  • 300 gram Mager varkensvlees, zonder vet en zenen, in blokjes van twee centimeter gesneden.
  • 100 gram Gesnipperde ui
  • 2 teentjes Knoflook, geperst
  • 150 gram Stelen selderij, in schijfjes gesneden
  • 15 gram Bloem
  • 1 blik Tomaten (440 gram), uitgelekt, sap achterhouden, tomaten in kleine blokjes snijden
  • 2,5 dl Witte wijn
  • 2 gram Tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 3 Kruidnagels
  • 3 gram Zwarte peper
  • 1 blik Witte bonen(circa 410 gram),uitgelekt
  • 200 gram Gepekeld varkensvlees, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram Salami, in kleine blokjes
  • 100 gram Reuzel of boter Grote stoofpan
  • 300 gram Winkelklaar kippendijvlees, zonder vet en zenen, in blokjes van twee centimeter gesneden.,
  • 300 gram Winkelklaar mager lamsvlees, zonder vet en zenen, in blokjes van twee centimeter gesneden,
  • 300 gram Mager varkensvlees, zonder vet en zenen, in blokjes van twee centimeter gesneden.,
  • 100 gram Gesnipperde ui,
  • 2 teentjes Knoflook, geperst,
  • 150 gram Stelen selderij, in schijfjes gesneden,
  • 15 gram Bloem,
  • 1 blik Tomaten (440 gram), uitgelekt, sap achterhouden, tomaten in kleine blokjes snijden,
  • 2,5 dl Witte wijn,
  • 2 gram Tijm,
  • 2 blaadjes Laurier,
  • 3 Kruidnagels,
  • 3 gram Zwarte peper,
  • 1 blik Witte bonen(circa 410 gram),uitgelekt,
  • 200 gram Gepekeld varkensvlees, in kleine blokjes gesneden,
  • 100 gram Salami, in kleine blokjes,
  • 100 gram Reuzel of boter Grote stoofpan

Benodigheden

  • Grote stoofpan

Bereiding

  • Snij het vlees en groenten zoals hierboven beschreven, weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed, laat bonen en tomaten uitlekken; tomaten in kleine blokjes snijden en het sap opvangen.

  • In een grote pan reuzel en na elkaar verschillende vleessoorten aanbraden; dan uit de pan nemen en in een bak bewaren.

  • In dezelfde pan met braadvet de ui bruin bakken, knoflook en selderij toevoegen, één minuut roeren, uit de pan nemen in een bak bewaren. Al roerend bloem toevoegen, dan kleingesneden tomaten, tomatensap en wijn toevoegen en roeren tot de saus kookt en dik wordt. Tijm, laurierblaadjes, kruidnagels en peper toevoegen, aan de kook brengen en zonder deksel op de pan op laag vuur tien minuten laten sudderen.

  • Vlees, uien en bonen toevoegen en met deksel op de pan één uur laten sudderen.

  • Pekelvlees en salami toevoegen en nog een half uur koken zonder deksel. Controleer af het vlees voldoende gaar is. Daarna af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Verwijder voor de presentatie in de toonbank de kruidnagels en het laurierblad.

Terug naar boven