Chinees Varkensvlees met bonen

Ingrediënten

  • Winkelklaar mager varkensvlees, in smalle reepjes gesneden
  • 600 gram Sperziebonen, in kleine stukjes gesneden; gebruik geblancheerde bonen uit de diepvries
  • 3 Teentjes knoflook. fijngehakt
  • 100 gram Arachideolie
  • 10 ml Sojasaus, Japanse sojasaus of shoshoyu, deze is minder zout en juist zoeter en lichter van smaak
  • 3 gram Suiker
  • 2 gram Witte peper
  • 3 gram Keukenzout
  • 250 ml Vleesbouillon
  • 15 gram Maïzena
  • Winkelklaar mager varkensvlees, in smalle reepjes gesneden,
  • 600 gram Sperziebonen, in kleine stukjes gesneden; gebruik geblancheerde bonen uit de diepvries,
  • 3 Teentjes knoflook. fijngehakt,
  • 100 gram Arachideolie,
  • 10 ml Sojasaus, Japanse sojasaus of shoshoyu, deze is minder zout en juist zoeter en lichter van smaak,
  • 3 gram Suiker,
  • 2 gram Witte peper,
  • 3 gram Keukenzout,
  • 250 ml Vleesbouillon,
  • 15 gram Maïzena

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten zoals hierboven omschreven nauwkeurig af. Verhit de arachideolie in een stoofpan met dikke bodem. Schommel de pan een beetje, zodat de olie zich goed verspreid. Fruit de knoflook in de olie roerbak de vleesreepjes daarin gedurende 10 minuten. Voeg daarna de kleine stukjes sperzieboon, suiker, witte peper, keukenzout en sojasaus toe en roerbak alles nog 20 minuten. Giet vervolgens de bouillon erbij, laat de massa aan de kook komen en laat alles aansluitend 10 minuten op elkaar inwerken. Meng de maïzena met koud water tot een glad papje en bind daarmee de saus. Het gerecht tenslotte snel laten afkoelen op een koele plaats en meteen daarna in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer varkensvlees met bonen in stenen bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer het gerecht daarnaast ook in oven -/magnetronbakjes met 1 vakje; 300 á 400 gram varkensvlees met bonen per bakje. Hierbij kan gekookte rijst worden verkocht (of gegeven).

  • Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen

  • Au bain marie: Verwarmen met gesloten folie, niet koken.

  • Oven: Oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen.Het gerecht moet door en door verhit worden.

Terug naar boven