Doe de kipfilet in een pan met de laurierblaadjes. Doe er water bij tot de kipfilets helemaal onder water zijn, voeg een beetje zout toe. Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Kook de kip in ongeveer 20 minuten gaar. Check of ze van binnen niet meer roze zijn en laat ze dan nog een paar minuten doorkoken. Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord om af te koelen.
Zet ondertussen een pan met ruim water op het vuur. Doe de eieren in het water zodra dit kookt. Kook de eieren 10 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en snijd ze in kwartjes.
Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met ruim kokend water en een beetje zout. Kook ze ongeveer 25 minuten of tot ze gaar zijn.
Kook de rijst volgens de omschrijving op de verpakking. Giet de rijst af als deze klaar is.
Als de kip is afgekoeld kun je er met een vork kleine draadjes vanaf trekken. Alle kip moet uiteindelijk uit kleine stukjes/draadjes bestaan.
Pel de teentjes knoflook en de uien en hak deze fijn.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie. Doe hier de knoflook in en bak gedurende 1 minuut. Voeg de ui en wat zout toe en bak het ongeveer 10 minuten of tot de ui zacht en bruin is.
Snijd het brood in kleine stukjes, leg het in een diepe schaal en giet de bouillon erbij. Prak het brood met een vork tot het helemaal zacht is, roer door elkaar tot er een soort dichte pasta ontstaat.
Verwijder de zaadjes van de gele peper en beslis zelf hoeveel pepers je wilt gebruiken (ze zijn enorm heet). Doe de pecan noten samen met de chili pepers in een vijzel met stamper en stamp het klein.
Voeg het peper met notenmengsel, de koffiemelk, het geweekte brood, de kip, zout en peper toe aan de pan met ui. Meng de ingrediënten en laat het 5 minuten op laag vuur koken.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat het nog 5 minuten doorkoken.
Maak per persoon een bord op met aji de gallina, een aardappel, twee kwartjes ei, rijst en een aantal zwarte olijven.