Soesjes met patécrème vulling

Ingrediënten

  • 1000 gram Mondeaal 3s soezenmix* (* wanneer andere soezenmix wordt gebruikt, let dan op de aanwijzingen op de verpakking voor wat betreft de hoeveelheid water)
  • 1500 ml Water (water 40 á 50˚C)*
  • 500 gram Snippers gekookte ham
  • 1e Fase:
  • 35 gram Boter
  • 40 gram Bloem
  • 2e Fase:
  • 235 ml Melk
  • 250 gram Boter  
  • 3e Fase: Crème van fase 1 en 2 mengen met
  • 300 gram Fijngesneden gekookte ham
  •  Partjes mandarijn (voor garnering)
  •  Ge(vries)droogde peterselie (voor garnering)
  • 1000 gram Mondeaal 3s soezenmix* (* wanneer andere soezenmix wordt gebruikt, let dan op de aanwijzingen op de verpakking voor wat betreft de hoeveelheid water),
  • 1500 ml Water (water 40 á 50˚C)*,
  • 500 gram Snippers gekookte ham,
  • 1e Fase:,
  • 35 gram Boter,
  • 40 gram Bloem,
  • 2e Fase:,
  • 235 ml Melk,
  • 250 gram Boter  ,
  • 3e Fase: Crème van fase 1 en 2 mengen met,
  • 300 gram Fijngesneden gekookte ham,
  •  Partjes mandarijn (voor garnering),
  •  Ge(vries)droogde peterselie (voor garnering)

Bereiding

  • De grondstoffen in een mengkom doen en 3 minuten in de tweede versnelling laten draaien (mengen) tot er een mooi gladde massa is verkregen. Dit soezenbeslag in een spuitzak doen die is voorzien van een gladde spuitmond en op een beboterde (licht ingevette) en met bloem bestoven bakplaat bolletjes spuiten. Maak de bolletjes zo groot als een walnoot. Oven voorverwarmen op 220˚C de bolletjes deeg licht besproeien met water en de bolletjes 10 á 15 minuten afbakken tot ze licht bruin zijn. Na ca 5 minuten de schuif openzetten of de deur heel even openen om de damp te laten ontsnappen. De soezen in de werkruimte laten afkoelen. Snijd of knip ze open en vul ze met hamcrème Tip: de afgekoelde soezen kunnen in een gesloten plastic zak in de diepvries worden bewaard.

  • 1e fase: maak een roux door de 40 gram boter in een pan te verwarmen en al roerend de 45 gram bloem toe te voegen tot er een bal ontstaat die los komt van de bodem. De roux en een mengkom (van de keukenmachine) doen.2e fase: daarna de 235 gram boter aan deze roux toevoegen en met een vlindergard tot een homogene massa kloppen. Dan de 250 ml melk geleidelijk toevoegen; vooral geleidelijk, zodat de boter niet gaat schiften. De massa ca. 7 tot 10 minuten luchtig kloppen tot een mooie zachte crème.3e fase: de roompaté goed mengen met de crème van fase 1e en 2e tot een gladde massa is verkregen.

  • Soesjes doormidden snijden en de onderste helft (eventueel met de spuitzak) vullen met de patécrème. Het bovenste gedeelte ook vullen en op de onderste helft plaatsen. Afgarneren met een mandarijnpartje en een snufje gevriesdroogde peterselie.

  • Deze soesjes kunnen dienen als borrelhapjes, voorgerecht, als onderdeel van warm/koud buffet. De soesjes kunnen vooraf worden gebakken en worden bewaard in gesloten plastic zak in de diepvriescel en zo op voorraad worden gehouden om ze wanneer nodig te ontdooien en te vullen.

Terug naar boven