30 min

Mini quiches met Parmaham en Pompoenbloem

Ingrediënten

  • 1 rol Bladerdeeg,
  • 3 Eieren
  • 125 gram Ricotta
  • 2 Donkere courgettes
  • 6-8 Pompoenbloemen
  • 50 gram Parma ham
  • 50 gram Ui, in stukjes gesneden
  • 3 tot 4 lepels Melk
  • 1 theelepel Peterselie
  • 30 gram Olijfolie
  •   Peper en zout
  • 50 gram Parmaham (decoratie)
  • 3  Pompoenbloemen (decoratie)
  • 1 rol Bladerdeeg,,
  • 3 Eieren,
  • 125 gram Ricotta,
  • 2 Donkere courgettes,
  • 6-8 Pompoenbloemen,
  • 50 gram Parma ham,
  • 50 gram Ui, in stukjes gesneden,
  • 3 tot 4 lepels Melk,
  • 1 theelepel Peterselie,
  • 30 gram Olijfolie,
  •   Peper en zout,
  • 50 gram Parmaham (decoratie),
  • 3  Pompoenbloemen (decoratie)

Bereiding

  • Schil de courgettes en snij ze in de lengte doormidden, schep het vruchtvlees eruit en maak dobbelsteentjes van de rest. Laat de uitjes, samen met de in julienne reepjes gesneden Parmaham in de pan warm worden, voeg de courgettes toe met wat zout en verwarm het geheel. Laat het niet papperig worden. Breng op smaak met zout en eventueel peper. Verdeel de pompoen bloemen in repen na de stampers verwijderd te hebben. Klop de ricotta, voeg de eieren, kaas, peterselie en de courgettes met het kookvochten de pompoen bloemen toe.

  • Vul de ingevette gietvorm met het deeg, prik in de bodem met een vork en doe de vulling erin. Bak in de oven op 175 C voor ongeveer 30 minuten. Haal ze dan uit de oven en decoreer ze met de julienne reepjes van de pompoen bloemen en reepjes Parmaham. 

Terug naar boven