Kippenbout met spinazie

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten 
  • 2 theelepels rozemarijnnaalden 
  • vloeibare bakmargarine
  • 1 kg aardappelen met schil 
  • 1 zakje champignonsaus  
  • pak gehakte diepvries spinazie
  • 4 kippenbouten ,
  • 2 theelepels rozemarijnnaalden ,
  • vloeibare bakmargarine,
  • 1 kg aardappelen met schil ,
  • 1 zakje champignonsaus  ,
  • pak gehakte diepvries spinazie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bestrijk de bouten met de vloeibare margarine. Bestrooi de rozemarijn op en rondom de bouten en bestrooi ze met wat poeper en zout. Leg de bouten in een braadslede en laat ze midden in de oven gaar worden. Dat duurt een krappe 3 kwartier. Kook intussen de ongeschilde aardappelen in wat water met wat zout. Giet ze af en laat ze in de pan afdampen. Laat de spinazie in de magnetron ontdooijen en maak de groente warm. Maak de champignonsaus klaar volgens de handleiding op de verpakking en schep een deel van de saus door de spinazie. Presenteer een kippenbout op een bord samen met wat stukken aardappel, spinazie en een schep saus. 

  • Kip verdraagt alle soorten wijn in wit en rood.

Terug naar boven