Kalkoen wokkelsticks

Ingrediënten

  • Kalkoenborstvlees; vers en goed gekoeld
  • Arachideolie (bevat veel (ca 60%) onverzadigde vetzuren)
  • Steakmix grof gemalen specerijen (witte peper, nootmuskaat, kardemom, paprika)
  • Kalkoenborstvlees; vers en goed gekoeld,
  • Arachideolie (bevat veel (ca 60%) onverzadigde vetzuren),
  • Steakmix grof gemalen specerijen (witte peper, nootmuskaat, kardemom, paprika)

Benodigheden

  • Saté pennen 

Bereiding

  • Het kalkoenborstvlees in repen snijden van 1 x 1 x15 cm. De repen goed inwrijven met de olie. TIP: hoe langer men de olie in de kalkoenrepen laat inweken (marineren),des te zachter en sappiger wordt het vlees.

  • Steek saté pennen door de kalkoenrepen (in de lengte) en druk het vlees aan één kant in de steakmix. Met een vloeiende handbeweging het vlees over de lengte een slag draaien, zodat een wokkeleffect ontstaat.

  • Presenteer op een groot fleurig bord.

  • Grilleer de pennen 20 minuten onder een voorverwarmde, niet te hete grill. Draai de pennen regelmatig om. Lekker met gekookte rijst en tuinbonen. 

Terug naar boven