Kalkoen braadlap

Ingrediënten

  • kalkoenlappen 
  • 2 takjes salie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 stengels selderij 
  • 2 wortelen snufje paprikapoeder 
  • 1 eetlepel tomatenpuree 
  • scheut witte wijn 
  • olijfolie 
  • peper en zout
  • kalkoenlappen ,
  • 2 takjes salie,
  • 2 eetlepels gehakte peterselie,
  • 2 stengels selderij ,
  • 2 wortelen snufje paprikapoeder ,
  • 1 eetlepel tomatenpuree ,
  • scheut witte wijn ,
  • olijfolie ,
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de selderij en de wortels in kleine stukjes en bak ze kort aan in de olie. Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeder toe en roer alles goed doorelkaar. Blus de inhoud van de pan af met de wijn en laat het geheel een minuutje of tien doorpruttelen. Kruid en zout nu de kalkoenlappen en bak ze in een aparte pan rondom aan tot ze mooi goudbruin zijn. Bak ze daarna nog een paar minuten door. Voeg in de laatste minuut de salieblaadjes en de gehakte peterselie toe. Je kunt tot slot de saus toevoegen of deze apart serveren. Kwestie van smaak. 

  • Merlot, Zinfandel, Chardonnay, Gamay Beaujolais. Stevige rode als Shiraz of Cabernet uit Zuid-Afrika of Australië.

Terug naar boven