Italiaanse zoete Gnocchi

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 snufje zout
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram kersen uit blik of glas
  • 50 gram witte kandij
  • 1 snufje poedersuiker, om het eindproduct te bestrooien
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1 kg aardappelen,
  • 1 snufje zout,
  • 150 gram bloem,
  • 2 eieren,
  • 100 gram kersen uit blik of glas,
  • 50 gram witte kandij,
  • 1 snufje poedersuiker, om het eindproduct te bestrooien,
  • 1 snufje kaneelpoeder

Bereiding

  • Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud va het Italiaanse gnocco, betekent “klont”. De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord “dumpling” aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi is vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate. 

  • Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.

  • Zet vast alle benodigdheden klaar.

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout. Pureer ze en kneed er bloem en eieren door tot een stevig deeg ontstaat. Rol het deeg uit tot een dikke lap en snijd het in vierkanten van 5 x 5 cm. Leg in het midden van elk lapje enkele kersen en wat kandijsuiker. Kneed het deeg er omheen zodat bollen ontstaan. Kook deze in ruim water in 20 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker en snufje kaneel.

  • In plaats van kersen gebruikt u andere vruchten, zoals abrikozen, perziken of fijngehakte dadels.

Terug naar boven