Hammousse, borrelhapje van rauwe ham

Ingrediënten

  • 250 gram Monchou zacht & luchtig
  • 250 gram fijngesnipperde rauwe Ham
  • 10 gram Rinse appelstroop
  • 2 gram witte peper
  • 10 sneetjes casinobrood, sla/radijsjes
  • 250 gram Monchou zacht & luchtig,
  • 250 gram fijngesnipperde rauwe Ham,
  • 10 gram Rinse appelstroop,
  • 2 gram witte peper,
  • 10 sneetjes casinobrood, sla/radijsjes

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Klop de Monchou zacht & luchtig en de gesnipperde rauwe ham met de appelstroop en de peper met een staafmixer in ca. 10 minuten tot een romig mengsel (hammousse) .

  • Presenteer deze hammousse in een stenen pot in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Presenteer er een opgemaakt bord bij, om de klant te laten zien hoe hij het thuis moet presenteren.

  • Maak met een ijsboltang voor elk bord 3 kleine of 1 grote bol hammousse en garneer met een blaadje sla, in een driehoek gesneden geroosterd casinobrood en radijsjes.

  • De hammousse kan ook geserveerd worden in glazen coupes en gegarneerd met sla en een radijsje met driehoekjes geroosterd casinobrood. 

Terug naar boven