Oven voorverwarmen op 200°C. Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien. Paprika schoonmaken en wassen. Champignonsteeltjes, paprika en rauwe ham hele kleine blokjes snijden. Verse peterselie fijnhakken.
In kommetje bouillonpoeder oplossen in (45 ml) heet water. In koekenpan olie verhitten. rauwe ham ca 2 minuten zachtjes bakken. Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen. Peterselie erdoor scheppen.
Champignonhoedjes vullen met het rauwe ham mengsel. Aandrukken, klein heuveltje maken. Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten. Paneermeel erover strooien. Bouillon en sherry ertussen schenken. In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.
Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.
Foto: ©Alexander Prokopenko/Shutterstock.com