26-april-2023 | Door: Gerhard Kwak
Column Gerhard Kwak: Eindexamen

Column Gerhard Kwak: Eindexamen

De maand van de eindexamens komt er weer aan. Voor onze examenkandidaten reden voor een feestje. Voor jou een perfecte gelegenheid om op in te haken. Als slager kun je dat prima doen met lekkere hapjes, maar ook bakkers, groente- en visspecialisten hebben mogelijkheden genoeg. 

Ga eerst eens na hoeveel scholen er in jouw omgeving zijn met eindexamenkandidaten. Vraag vervolgens bij de scholen na of je op de laatste schooldag mag trakteren. Dat gaat heel gemakkelijk door met schalen borrelhapjes in de pauze op de school een rondje te maken door de examenklas. Zorg voor een breed assortiment, met vlees, vis maar ook vegetarische en veganistische hapjes. Zo heeft iedereen iets te smikkelen. Geef je bedrijf extra naamsbekendheid door de bedrijfswagen voor de school te parkeren zodat iedereen kan zien wie er komt trakteren. 

In de winkel zelf kun je ook de nodige activiteiten ondernemen. Hang in ieder geval een raambiljet op of plaats de aanbieding op het buitenbord. Zeker aan een straat waar veel scholieren langs fietsen. Hoe meer reclame hoe beter. Maak ook foto’s van een paar geschikte lekkernijen zoals borrelhapjes, saladeschotels en snelle maaltijden en plaats deze op de website of op Facebook. Zorg ervoor dat je de prijs vermeld. Zo breng je de lekkernijen onder de aandacht van de ouders die daar dan op kunnen inhaken.

Plaats de eindexamen-lekkernijen in de toonbank. Een consument wordt nu eenmaal beter overtuigd wanneer hij of zij de lekkernijen in werkelijkheid kan zien. Breng de jouw klanten op ideeën.

Je kunt leerlingen ook vragen of ze bij je naar de winkel komen met hun diploma. Dan kun je ze als cadeau een lekker stuk worst, brood, kaas, vis, groente of een ander presentje overhandigen.

Kort en goed. Ga aan de bak met de eindexamenleerlingen. Ook zij zijn in voor een lekkere hap. En die verdienen ze ook!

Terug naar boven