Sneeuwpudding
Vroeger maakte menig huisvrouw als extra verrassing sneeuwpudding wanneer het voor het eerst in de winter sneeuwde. Men sprak ook wel van ‘Siberische bergen’. Geen idee waar die naam vandaan komt. De lekkernij werd alleen geserveerd op zondag. Deze pudding was namelijk te luxe voor een doordeweekse dag. Men kkokte de befaamde vanillepudding en voegde daaraan geklopt eiwit toe. Dat werd door door de pudding heen geschept en vaak werd er voor nog meer smaak een schep eigengemaakt jam bij gevoegd. Voor kinderen een echte feestpudding. Hierbij het gemoderniseerde recept:
• 1 liter vanillevla
• 2 eiwitten
• 2 eetlepels water
• 3 – 4 eetlepels suiker
• jam naar wens.
Bereiding:
Klop de eiwitten, het water en de suiker tot een stevig schuim en schep dit door de vla die je in een schaal hebt gegoten. Meng niet teveel want het schuim moet mooi zichtbaar blijven. Je kunt de jam er los bij serveren of deze door het eiwit scheppen.