Vega vis
Vega vissoorten (nieuws)
Op deze pagina belichten we een aantal vega-vissoorten zoals je ze in supermarkten en viswinkels kunt tegenkomen. Bedenk wel dat we slechts algemene informatie geven omdat de producten per verkooppunt kunnen verschillen. Het is dus aan jou om te onderzoeken wat je dus werkelijk koopt.
Vegan zalm
De veganistische zalmfilets zijn visvervangers op basis van tarwe-, biologische soja-, en erwteneiwit (15 gram eiwit per 100 gram). De filet is aangevuld met wat vezels en oliën. Verder noemenswaardig is de toevoeging van de voor vis kenmerkende omega 3.
Vegan visfilet
100% visvrij, gemaakt van vers gevangen biologische sojabonen en andere plantaardige ingrediënten. Meestal wordt tofu gebruikt. Het is gemakkelijk omdat er geen persing voor nodig is en als het eenmaal is ingekerfd en gemarineerd, ziet het er lekker vlezig uit.
Vegan zalmburger
De basis is soja-eiwit. De burger is lekker op een broodje met sla of rauwkost en een bijpassende. Rijk aan eiwitten en een bron van vezels. Qua vorm ziet de zalmburger er uit als een hamburger.
Vegan Fish and chips
Het belangrijkste ingrediënt – nori/zeewiervellen. De nori geeft een geweldige smaak van de zee. In het zeewierkruidenmengsel smaken ze heel echt naar echte vis. Het tweede belangrijke onderdeel van knapperige vegan fish and chips is natuurlijk het beslag.
Vega kibbeling
Deze kibbeling ziet er niet uit als een echte. De smaak komt echter dicht bij de originele smaak. De basis is paneermeel en rijst. Verder bevatten ze water, zonnebloemolie, erwteneiwit, maismeel en een reeks aan E-nummers, zout en natuurlijke aroma’s. Ook worden ijzer en vitamine B12 toegevoegd.
Vega vissticks
Normaal gesproken zijn de vissticks staafvormige en uiteraard plantaardig. Ze hebben een krokant jasje gemaakt van onder meer tarwebloem, rijst, koolzaadolie, lijnolie, tarwe-eiwit, tarwe-, Citrus vezel, zout en kruiden naar smaak van de producent. IJzer en vitamine B12 worden toegevoegd. Al met al, een bron van vezels en omega-3. Je kunt de sticks bereiden in een frituurpan of oven. Het is een lekkere snack zo maar tussendoor of bij allerlei gerechten.