Lamsstoofpotje met curry en kokosmelk

Ingrediënten

  • 2 kg Winkelklaar mager lamsvlees, in vierkante blokjes (voor ragoût)
  • ½ kg  Gesnipperde uien
  • ½ kg  Appels brunoise (=in zeer kleine blokjes gesneden)
  • 30 gram  Keukenzout
  • 10 gram  Witte peper
  • 5 gram  Currypoeder
  • 3 gram Tijm
  • 4 Laurierblaadjes
  • 2 liter Blanke fond (kippenbouillon)
  • 100 ml  Kokosmelk (in de handel in blik verkrijgbaar)
  • 100 gram  Bloem
  • 100 gram  Peterseliestengels, fijngesnipperd
  • 200 gram Boter
  • 2 kg Winkelklaar mager lamsvlees, in vierkante blokjes (voor ragoût),
  • ½ kg  Gesnipperde uien,
  • ½ kg  Appels brunoise (=in zeer kleine blokjes gesneden),
  • 30 gram  Keukenzout,
  • 10 gram  Witte peper,
  • 5 gram  Currypoeder,
  • 3 gram Tijm,
  • 4 Laurierblaadjes,
  • 2 liter Blanke fond (kippenbouillon),
  • 100 ml  Kokosmelk (in de handel in blik verkrijgbaar),
  • 100 gram  Bloem,
  • 100 gram  Peterseliestengels, fijngesnipperd,
  • 200 gram Boter

Bereiding

  • Schil de uien en appels en snij ze zoals hierboven omschreven, weeg alle grondstoffen en ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de klokjes lamsvlees aan alle kanten bruin, voeg de gesnipperde uien en blokjes appel bij het vlees, laat dit even aanfruiten. Bestrooi het geheel met de bloem en de currypoeder en laat dit even meebakken. Giet er de bouillon en de kokosmelk en alle kruiden peterseliestengels, tijm, laurier, peper en zout bij .Laat het geheel ca 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Laat dit kant-en-klare lamsstoofpotje afkoelen en daarna in de koelcel doorkoelen.

  • Presenteer dit kant-en-klaar lamsstoofpotje met curry in zwarte of witte stenen bakken met eventuele garnering. Zorg dat de schaal altijd goed gevuld is en dat er een schone uitscheplepel bij is. Plastic.  Presenteer het product in oven - of magnetronbakjes met 2 vakjes. Vul het grootste vakje met lamsstoofpotje met curry en in het andere vakje gekookte rijst, of aardappelpuree, of gekookte aardappels. Geef een opwarm advies mee aan uw klant.

  • Het bakje in oven of magnetron plaatsen volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Of het gerecht op een bord schikken en in een voorverwarmde oven van 80°C opwarmen gedurende 30 minuten. Het gerecht moet door en door verhit zijn.

Terug naar boven