Fantasie Pastei

Ingrediënten

  • 1 olijfolie
  • 3 gr nootmuskaat
  • 250 gr gesneden ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 35 gr tomaten puree
  • 5 gr gedroogde thijm
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 cc rode wijn
  • 4 porties Frisians Best Pulled Beef (150 gram per portie)
  • 1 diepvries bladerdeeg
  • 1 olijfolie,
  • 3 gr nootmuskaat,
  • 250 gr gesneden ui,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 35 gr tomaten puree,
  • 5 gr gedroogde thijm,
  • 250 gr kastanjechampignons,
  • 150 cc rode wijn,
  • 4 porties Frisians Best Pulled Beef (150 gram per portie),
  • 1 diepvries bladerdeeg

Bereiding

  • We blijven experimenteren met de Frisians Best producten. We gebruiken voor dit recept de Frisians Best Pulled Beef. Heerlijk “slow cooked” gegaard Rundvlees.  Een pastei maken is meestal een langdurig werkje, met de Frisians Best Pulled Beef is het binnen een uur helemaal gepiept. 

  • Verhit de olie in de pan en bak hierin de porties Frisians Best Pulled Beef  even aan, dit alleen om een extra vleessmaakje aan de olie te geven. Fruit vervolgens hierin de gesneden ui en de gesneden champignons, voeg de kruiden toe en laat even lekker mee myoteren. Vervolgens de tomatenpuree toevoegen en laten ontzuren, vervolgens voegt u een glas rode wijn toe. Doe het deksel op de pan en ga het geheel door en door verhitten.

  • Vervolgens deze massa af laten koelen en in een ovenschaal doen. Over de afgekoelde massa legt u bladerdeeg en sluit hiermee de ovenschaal af. Steek met mes wat gaten in et deeg en plaats het gerecht in een voorverwarmde oven van 200 graden. Na verloop van ongeveer 30 minuten zult u  zien dat het bladerdeeg zich ontpopt tot een fantastisch mooie bruine korst. Op dat moment is uw pastei klaar. 

  • Serveer deze delicatesse met heerlijk luchtige aardappel puree en een frisse appelcompote bon appetit. 

  • U houdt meer van Varkensvlees of Kip? Frisians Best Pulled Pork en Frisians Best  Pulled Chicken werken net zo gemakkelijk. 

Terug naar boven