24-september-2024 |
Hygiëne-inspecties nu openbaar: Hoe scoort jouw bedrijf?

Hygiëne-inspecties nu openbaar: Hoe scoort jouw bedrijf?

De NVWA heeft het Besluit openbaar maken controlegegevens voedselveiligheid horeca ambacht retail 2 september 2024 gepubliceerd. Met dit document besluit de NVWA om de resultaten van haar inspecties over voedselveiligheid bij bedrijven in de horeca, ambacht en retail openbaar te maken. De lijst met inspectieresultaten waar dit besluit over gaat is vastgesteld.

Ontwerpbesluit openbaar maken controlegegevens voedselveiligheid bij visverwerkende bedrijven 2 september 2024.

De NVWA wil de resultaten van haar inspecties over voedselveiligheid bij visverwerkende bedrijven openbaar maken. Zij heeft hierover een ontwerpbesluit opgesteld. Belanghebbenden hebben vanaf 2 september 2024 nog 2 weken de tijd om te reageren op dit ontwerpbesluit.

Een aantal branches die openbaar zijn geplaatst:

  • Pluimvee slachthuizen permanent toezicht
  • Roodvlees slachthuizen permanent toezicht
  • Middelgrote slachthuizen en wildbewerkingsinrichtingen (WBI’s)
  • Visverwerkende bedrijven

Beoordelingen

  • Hygiëne en inrichting
  • Voedselveiligheidsplan uitvoeren
  • Voedselveiligheidsplan opstellen
  • Gevaren voor de volksgezondheid benoemd
  • Microbiologische normen voedselveiligheid
  • Melden en traceren
  • Documentatie en verificatie

Kijk hier voor de NVWA Inspectieresultaten

Terug naar boven