02-februari-2022 |
Slagerij Martin Meijer wint Grote Grillworsttest 2022

Slagerij Martin Meijer wint Grote Grillworsttest 2022

De winnaar van de vakwedstrijd Grote Grillworsttest is Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk. Op 2 februari ontving slager Martin Meijer de bijhorende prijs van deze vakwedstrijd. Slagerij de Bruin uit Beusichem won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Keurslager Rien en Irma Baas uit Leerdam.

Over de winnaar en zijn grillworst

De jury zei over de winnende grillworst: “Deze grillworst is een product met een echte ambachtelijke uitstraling. Een worst met een heerlijke bite, karakteristieke grillsmaak en mooie kleur. Een grillworst waar de klanten zeker voor terugkomen”.

Martin Meijer: “Wat ben ik trots! Ik stond al vaker in de top 10 van deze vakwedstrijd en nu ben ik de winnaar. Een mooie prestatie, samen met mijn team. Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke en heerlijke product”.

Over Slagerij Martin Meijer

De slagerij is een familiebedrijf en door de jaren heen met de tijd meegegaan. Alle worst- en vleeswaren komen uit eigen worstmakerij. Slagerij Meijer heeft al eerder hoog gescoord bij de Grote Grillworsttest. Het is de vijfde keer dat de slagerij de finale bereikt van de Grote Grillworsttest. In 2015 en 2017 hebben zij een derde plek behaald en in 2019 de tweede.

De keuring

Op basis van een keuring begin januari zijn alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. De jury bestaat uit branche erkende meesterverkoper Saskia Rikkerink, winnaar van de editie 2021, Keurslager Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Josja Haagsma en Tijmen Smits.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• Barten’s Slagerij te Rotterdam
• Keurslager Ruud en Miny van Schaik te Huizen
• Keurslager Arisse Vleesch te Beesd
• Slagerij & Catering Niek van der Vlis te Dronten
• Keurslager Muilwijk te Ameide
• Keurslager Spijkerman te Akkrum
• Uw Slager Wip te Hallum

Terug naar boven