04-november-2022 |
Genomineerden Worstmaker & Traiteur van het jaar 2022

Genomineerden Worstmaker & Traiteur van het jaar 2022

Twintig slagerijen hebben in november gehoord dat ze zijn genomineerd voor beste worstmaker en/of traiteur van het jaar. Dit betekent dat deze slagerijen tijdens de keuringen zeer positief zijn beoordeeld. Een laatste keuringsronde zal uitwijzen welke slagerijen uiteindelijk de provinciale- of landelijke titel behalen. 

Deze bekendmaking vindt plaats op 23 januari 2023 tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde.

Keuringen
“Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen,” aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. Sinds dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen flink hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden op vakmanschap, geur, smaak, versheid en hygiëne. Daarvoor worden producten zelfs microbiologisch gekeurd. Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager: “Ambachtelijke slagers mogen dan trots zijn op hun oorkonde, ze zijn vooral trots op het grote scala aan producten die ze zelf maken. Voor consumenten is het bovendien prettig om te weten hoe en waar hun producten vandaan komen, een groot goed.”

Nominaties
De volgende slagers zijn genomineerd voor de titel Worstmaker van het jaar en Traiteur van jaar.

Worstmaker van het jaar:
Uw Slager Langendijk - Hoorn
Slagerij Bakkertje - Volendam
Gildeslager van Sprang - Gouda
Slagerij Mourik - Krimpen a/d IJssel
Uw Slager Limousinhoeve - Hoek
Gildeslager Kastelein – Diepenheim
Uw Slager Bennie Ekkel - Den Ham
Slagerij Pinckaers - Eijsden
Slagerij Dennis van de Ven – Schijndel
Uw Slager Hoeksma - Wolvega
Uw Slager Hemmen - Onstwedde

Traiteur van het jaar:
Uw Slager Broersen - 't Veld
Uw Slager Daan Ruijter - Obdam
Slagerij van Es - Utrecht
Gildeslager Klein - Noordwijkerhout
Uw Slager Limousinhoeve - Hoek
Uw Slager Aalders - Ulft
Uw Slager Johan Kleine - Westerhaar
Keurslagerij Pinckaers - Eijsden
Uw Slager Heinen - Tegelen
Uw Slager Wip - Hallum
Uw Slager Tadema - Drachten

Komend jaar
Na een laatste keuringsronde wordt op 23 januari de winnaar bekend gemaakt. 2023 staat voor Het Worstmakersgilde en Uw Slager in het teken van het nog meer inhoud geven aan keuringen, bijeenkomsten en diverse kennissessies. Zodat de aangesloten slagerijen hiervan maximaal profiteren en kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering

Terug naar boven