07-september-2021 | Door: Gerhard Kwak

 Vier nieuwe meesters 

Van links naar rechts: Peter Tresonie, Saskia Rikkerink, Johan Augustinus en Peter van der Geest. (Foto: Feike Faase) 
De hoogst haalbare erkenning van vakmanschap In de slagersbranche zijn twee branche erkende meestertitels te behalen: meesterslager en meesterverkoper. Het behalen van een meestertitel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap in de branche.
Maandagavond 6 september is door Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend gemaakt dat Peter Tresonie (Schoondijke), Johan Augustinus (Tiel) en Peter van der Geest (Heemstede) zich branche erkende meesterslager mogen noemen. Saskia Rikkerink (Borne) mag zich branche erkende meesterverkoper noemen.

Wie zijn de nieuwe slagers?
Peter Tresonie is eigenaar van de gelijknamige Slagerij Tresonie in Schoondijke. Johan Augustinus runt Versplein Augustinus te Tiel en Peter van der Geest is eigenaar van Keurslagerij Van der Geest in Heemstede. Saskia Rikkerink is eigenaar van Keurslagerij Rensink in Borne. Door het afleggen van de meesterproef hebben deze vier vakmensen aangetoond dat zij het slagers- en verkoopvak op het hoogste niveau beheersen. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. Ad Bergwerff roemt dat het deze vier meesters is gelukt om in deze bijzondere tijd hun meesterproef af te leggen.

Meesters in de branche
Met de inauguratie van deze vier meesters staat de teller op tien meesterslagers en vijf meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche in 2018. Op dit moment kent de branche naast bovenstaande nieuwe meesters de volgende meesters (in willekeurige volgorde):
• Dennis van Dun, Slagerij Van Roessel, Waalwijk (meesterslager)
• Christiaan Verkuijl, Slagerij Van Roessel, Waalwijk (meesterverkoper)
• Wouter van de Veen, Slagerij Wout van de Veen, Ederveen (meesterslager)
• Herman ter Weele, Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst (meesterslager)
• Hans-Peter Spaans, Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst (meesterslager)
• Arno de Best, Slagerij Arno de Best, Bergen (L) (meesterslager)
• Johan van Uden, Chateaubriand, Heemstede (meesterslager)
• Hans de Goeij, Traiteurslagerij De Goeij, Vianen (meesterslager)
• Wim Koelewijn, Keurslagerij Koelewijn, Huizen (meesterverkoper)
•Gerda Meijer, Slagerij Hemmen, Onstwedde (meesterverkoper)
• Jessica Hoevenaars, Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven, Schijndel (meesterverkoper)

Over Stichting Meestertitels Slagersbranche
De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur. 

Terug naar boven