02-oktober-2020 | Door: Gerhard Kwak
Lekkerste Bal 2020

Lekkerste Bal 2020

De Lekkerste Bal Gehakt 2020 is opnieuw gewonnen door Keurslager van Strien uit ’sGravenmoer. Op 30 september ontving slager Marco van Strien de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Het is voor de derde keer dat Keurslager van Strien deze vakwedstrijd wint, uniek in deze strijd om de Lekkerste Bal Gehakt. Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slagerij De Groene Weg uit Deventer.

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Bijna 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt
De jury zei over de winnende gehaktbal van Keurslager van Strien: “Dit is een mooie ambachtelijke bal. Een bal zoals die hoort te zijn: mooie vorm, heerlijke geur en met een fantastische smaak. Een echte topper!”

Marco van Strien: “Wat geweldig dit! Voor de derde keer winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt. Wij zijn super trots dat we ons weer de winnaar mogen noemen van deze vakwedstrijd en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert.”

Marco en zijn vrouw Ine van Strien openden op zeer jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Zij hebben een dorpsslagerij met een groot assortiment en zeer veel zelfgemaakte producten. Inmiddels werken er 28 mensen in de slagerij, die allemaal een interne opleiding krijgen. Marco heeft deze vakwedstrijd vaker gewonnen, in 2014, 2018 en nu ook in 2020. In 2013 en 2017 heeft hij de tweede plaats behaald.

De keuring 
Tijdens de keuring zijn alle gehakballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Jean-Pierre Jongmans, Hans de Goeij en Marloes Hartskamp, beiden als keurmeester vanuit Stichting Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De uitreiking 
De prijsuitreiking vond vanwege aangescherpte corona-maatregelen online plaats. De winnaar kreeg tijdens de online uitreiking bezoek van directeur Marian Lemsom die de prijs live uitreikte.

Overige finalisten 
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
• Slagerij Smit te Ternaard
• Keurslager de Jong te Gilze
• Slagerij & Traiteur Beerens te Best
• Keurslager van Hest te Goirle
• Slagerij Stefan Haak te Capelle aan den IJssel
• Keurslager Tim Janssen te Groesbeek
• Keurslager Frank en Marleen van der Zande te Halsteren

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Terug naar boven