11-mei-2020 | Door: Gerhard Kwak

De Bruin wint Grillworsttest 2020

Op 11 mei ontving Bartho de Bruin slager te Beusichem de eerste prijs van de Grote Grillworsttest 2020. Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag. Bijna 100 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

De jury zei over de winnende grillworst van Slagerij de Bruin: “Deze grillworst heeft karakter, hier kom je zeker voor terug; een topproduct”. Bartho de Bruin: “Wat ben ik trots met dit resultaat en dat ik samen met mijn team ons winnaar mag noemen van de Grote Grillworsttest 2020. Al het harde werken en steeds weer verbeteren van ons product wordt beloond”.

Over Slagerij de Bruin

Slagerij de Bruin is al bijna 100 jaar een begrip in de Betuwe. De gebroeders Rien en Bartho runnen al jarenlang twee winkels in Culemborg en Beusichem met steun van Michael de Bruin, de zoon van Bartho. Met het natuurlijke rundvlees van boerderij Van de Koppel en de 'wereldberoemde’ met goud bekroonde rookworst hebben zij enige faam verzameld in de omgeving.

Slagerij de Bruin wint voor de eerste keer de Grote Grillworsttest.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• Slagerij Aad van Eijk te Voorschoten
• Keurslager Burggraaf te Culemborg
• Ambachtelijk Slagerij H.H. Duijn te Santpoort
• Keurslager Van der Zande te Halsteren
• Slagerij Jan de Rooij te Berkel en Rodenrijs
• Barten's Slagerij te Rotterdam
• Keurslager Braamskamp te Rolde

De keuring
Op basis van een keuring begin maart werden alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Arno de Best, de winnaar van de Grote Grillworsttest 2019 Gerard van de Weg, meester worstmaker Jack Goumans en William Knobbout van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De uitreiking
“De uitreiking, die gepland stond op 30 maart, kon vanwege aangescherpte corona-maatregelen niet plaatsvinden. Daarom moesten we op zoek naar een alternatief. Deze online uitreiking bleek een geschikte manier om het te vieren. Wij zijn blij dat we op deze wijze contact hebben gehad met de winnende slagers", aldus directeur Marian Lemsom

De Grillworsttest is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS dit jaar ook nog de wedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. De Spareribs Trophy vervalt dit jaar vanwege de corona-situatie.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

 

Terug naar boven