17-oktober-2022 |
Kampioenen Arnhem Rookworststad

Kampioenen Arnhem Rookworststad

Op zaterdag 15 oktober 2022 is slagerij Slagerij van Asch uitgeroepen tot algemeen kampioen voor de fijne en grove rookworsten. Na een keuring van meerdere rondes kwamen zijn rookworsten als beste naar voren. Hiervoor ontvangen zij het kampioenssymbool van deze wedstrijd, de bronzen rookworst.

Algemeen kampioen: Slagerij van Asch Kampioen, Soest (foto)

Reserve kampioen: De Ambachtelijke Dorpsslagerij Reserve Kampioen, Amersfoort 

Kampioen Fijn: Slagerij Putman (Pepijn Putman) Kampioen Fijn,

Kampioen grof: Slagerij Putman (Daan Veldhuizen) Kampioen Grof,

Kampioen Speciaal: Uw groene slager (Caroliene van Borre) Kampioen Speciaal, Castricum

Beste student: Levi Augustinus Beste student, Tiel 

Jaarlijks worden vele honderden rookworsten gekeurd door vakkundige juryleden afkomstig uit diverse disciplines in de slagersbranche, zoals slagers, slagerijdocenten en specerijenkeurmeesters. Zij controleren o.a. op kleur, geur, smaak en uiterlijk, op zoek naar die ene rookworst die perfect is. Hoewel er meerdere rookworsten voldeden aan de hoogste score, zijn tijdens de laatste ronde, waarin alle keurmeesters herkeuren, de rookworsten van Slagerij van Asch als allerbeste beoordeeld. Hierdoor zijn zij kampioen Arnhem Rookworststad 2022.

Ambachtelijk en populair
Gelderse rookworst is een populair slagersproduct die door veel ambachtelijke slagers in Nederland zelf wordt gemaakt. Hoewel een rookworst standaard van varkensvlees wordt gemaakt, zijn er ook alternatieven, zoals rund, kip of wild. De rookworst is een blijvend populair product in Nederland.

Hoogste waardering
De organisatie van Arnhem Rookworststad organiseerde de nationale vakwedstrijd voor de 48e keer en geniet een groeiende populariteit bij slagers in geheel Nederland. Een kampioenschap vanuit deze nationale vakwedstrijd ontvangt aanzien in de slagersbranche en bij de consument. Wanneer je door deze keuring komt mag je met recht zeggen dat je een zeer hoge kwaliteit rookworst maakt. Bekijk de site van Arnhem Rookworststad voor alle uitslagen.

KNS sponsorde vier bekers in deze wedstrijd, om zo een bijdrage te leveren aan deze vakwedstrijd en het behoud van het ambacht.

Tekst en foto: KNS

Terug naar boven