17-februari-2016 | Door: Saskia Stender

Even stilstaan bij Vishandel Foppen

Een vooruitstrevend ondernemersechtpaar zijn ze; Jörgen Schuurman en Sandra Schuurman-Foppen. Bij Vishandel Foppen in Putten vinden klanten een zeer uitgebreid assortiment, en in de lunchroom kunnen de gasten genieten van diverse lunchgerechten: van luxe broodjes en gebakken vissoorten tot uitgebreide menu’s met dagverse vis. 

“We proberen onze passie voor het vak over te dragen aan onze klanten”

Fotoshoot

Jörgen en Sandra Schuurman van Vishandel Foppen waren de gelukkige winnaars van een fotoshoot door Bart Nijs Fotografie uit Overasselt, beslist geen onbekende in de sector. De fotoshoot werd hen aangeboden door Vers-inspiratie als dank voor het invullen van onze lezersenquete. 

Inspiratie

Waar zij zijn inspiratie vandaan halen? Jörgen: “De visspecialisten die zijn aangesloten bij het Visgilde delen gemakkelijk informatie en recepten met elkaar. We zien elkaar als collega’s, niet als concurrent. Ook van slagers leer ik veel, zij hebben vaak goede ideeën die ik kan vertalen naar mijn winkel. Een grote inspiratiebron is mijn leverancier van sauzen, marinades, kruiden en kruidenmixen; Smedes Fine Food uit Bunschoten. Zij hebben steeds weer nieuwe recepturen, voor ovenschaaltjes, amuses, noem maar op. Daar hebben we veel aan.” 

Workshops

Bij Visgilde Foppen kunnen klanten op afspraak ook lekker komen koken en zelfs leren hoe ze vis moeten fileren. “Tijdens deze avonden demonstreren we ook een drietal eenvoudige bereidingsmethodes. En omdat vis moet zwemmen, serveren we er een lekkere wijn bij. Zo proberen we onze passie voor het vak over te dragen aan onze klanten.” 

foppen.visgilde.nl 

foto’s:www.38c.nl 


 

Terug naar boven