17-februari-2016 | Door: John Wallbrink
Voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak

Tijdens mijn speurtochten over het internet zie ik regelmatig sites met oude informatie. Tot ver in het voorjaar kom ik nog reclames tegen voor rookworsten, snert en oud/nieuw-geschenken. Vorig jaar zag ik zelfs nog kerstrollades terwijl Moederdag al in de steigers stond. Kom op zeg! Stop daarmee. Een voorjaarsschoonmaak is hard nodig!

Het werken met websites is niet echt ‘ons ding’. We zijn liever met onze producten bezig: met kwaliteitsvlees, verse vis, maaltijden, knapperig brood… Toch is dat geen excuus om zo weinig aandacht te schenken aan het opschonen en actueel houden van je site. Je houdt je toonbank, schappen en winkel toch ook schoon, fris en vers? Zie je site als een verlengde toonbank. In de weken na oud- -en-nieuw, uiterlijk begin maart, moet je virtuele winkel compleet opgeruimd zijn.

Hoe pak je dat aan?

Bepaal voor jezelf wat er in aanloop naar de zomer belangrijk is. Maak een planning van de activiteiten die je wilt ontplooien. Denk daarbij ‘out of the box’. Pak alles aan wat interessant is om op in te haken. Bekijk wat je kunt doen met schoolvakanties, buurtfeesten, Pasen, Moederdag, Hemelvaartsdag, voor mijn part je eigen verjaardag. Bepaal welke activiteiten je aan deze feestelijkheden kunt koppelen en vertaal die naar producten, reclamestunts -zonder bodemprijzen-, spaaracties, proeverijen en demonstraties. Zet alles op jouw site. Kun je dat niet zelf, zoek dan hulp! Bij jouw organisatie, een reclamebureau of bij je medewerkers. Geef korte en kernachtige tips. En plaats vooral mooie foto’s, want de consument is sterk visueel ingesteld.

Steeds meer consumenten kopen steeds vaker via internet, ook jouw klanten. Biedt ze daarom een moderne en vooral actuele site, met achtergrondinformatie, praktische tips en smakelijke ideeën. Zo wordt je niet alleen een winkel voor van lekkere kwaliteitsproducten, maar ook leverancier van inspiratie. Het gevolg: ze zullen je steeds vaker bezoeken en zo jouw omzet vergroten. En daar gaat het om! 

Gerhard Kwak

 

Terug naar boven