29-juni-2022 | Door: Gerhard Kwak
Column Gerhard Kwak: Themaweken

Column Gerhard Kwak: Themaweken

Als je als versspecialist wat extra reuring in je zaak wil hebben, kan je inspelen op bepaalde evenementen in de omgeving. Vaak denk je dan aan wat grotere evenementen, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Kijk eens goed om je heen. Hierbij een paar voorbeelden:

Bioscoop: Kies een bekende en befaamde film uit het programma van de plaatselijke bioscoop, en bedenk een aantal acties voor in jouw winkel die te maken hebben met de film. Kleed bijvoorbeeld je winkel erop aan en zoek naar passende kleding. Bedenk daarnaast een aantal leuke recepten die met het filmthema te maken hebben. Leg de recepten in de toonbank en laat klanten er een naam voor bedenken. De bedenkers van de beste namen krijgen een bioscoopkaart.

Vakantiestart: Stap een plaatselijk reisbureau binnen, en vraag naar mooie vakantieposters om op te hangen in je winkel. Bedenk een aantal nieuwe zomerse recepten en stal deze uit op de toonbank. Start een vakantiefotowedstrijd. Klanten sturen hun vakantiefoto’s op of plaatsen deze op social media met jouw winkeltas terwijl ze heerlijk aan het smikkelen of barbecueën zijn. De beste foto verras je met een mooie barbecueschotel.

Plaatselijke feesten: In elke stad of dorp heb je tal plaatselijke feesten. Vooral kermissen zijn voor de bewoners belangrijk. Speel hierop in door snelle kant-en-klaar maaltijden te verkopen, zodat ze snel weer kunnen feesten.

Beachparty: Als heel Nederland van plan is om naar het strand te gaan kan je broodjes en lunchpakketjes maken. Consumenten kunnen dit meenemen naar het strand of het zwembad. Houd er rekening mee dat je goed houdbare spullen inpakt, of geef ze mee in een handige koeltas met jouw logo erop. Dan scoor je zeker.

Sportvereniging: Bied de plaatselijke sportverenigingen voor het seizoeneinde aan een mooie barbecue te verzorgen. Voor een spannend prijsje zijn ze altijd wel in. Zorg er daarbij voor dat je reclame-technisch goed uitpakt. Bedenk desnoods een lekker recept dat je de naam van de club geeft.

Terug naar boven