25-oktober-2023 | Door: Gerhard Kwak
Column Gerhard Kwak: Bestelwagen

Column Gerhard Kwak: Bestelwagen

Als versspecialist is het belangrijk om op te vallen en jezelf te onderscheiden. Je bestelwagen kan hierin een krachtige rol spelen. Als deze goed is gedecoreerd, wordt het een ware blikvanger, waardoor voorbijgangers even stilstaan en jouw naam onthouden. Dat is immers de kracht van een effectief ontwerp.

We hebben een variatie aan voorbeelden gezien: bestelwagens met een eigen naam, een opvallende worst op het dak, of die de trots van lokale producten zoals rundvlees en fruit laten zien. Sommige slagers kiezen er zelfs voor om hun specialisatie in wild met een verwijzing op de wagen te tonen. En een visspecialist met zijn bestelwagen in de kleuren wit en blauw, dé kleuren die vis representeren. En wat maakt nou echt indruk? Als een ondernemer kiest voor een persoonlijk tintje en zijn eigen portret op de wagen laat zetten. Wat een prachtige manier om persoonlijkheid en vakmanschap te combineren!

Wanneer je kiest voor zo'n kunstzinnige decoratie, is het essentieel om een professional in te schakelen met ervaring op het gebied van voertuigdecoratie. Je investeert tenslotte in je imago. Het ontwerp moet dan ook de sfeer en kwaliteit weerspiegelen die je als versspecialist hoog in het vaandel hebt staan. Ga voor beknopte slogans en sprekende afbeeldingen. Het doel is dat mensen in een oogopslag kunnen zien wie je bent en wat je doet.

Als je een bepaald ontwerp tegenkomt dat je aanspreekt, twijfel dan niet om de ondernemer direct te benaderen. Vraag naar de ontwerper, zo heb je direct het juiste contact te pakken. Overweeg eerst een proefontwerp op papier te laten maken. Dit geeft de ruimte voor eventuele aanpassingen voordat je wagen daadwerkelijk wordt gedecoreerd.

Tot slot, zorg ervoor dat je wagen altijd schoon en netjes is. Een goed ontworpen wagen verdient het om in topconditie te zijn. Het draagt immers bij aan je professionele uitstraling. Met een sprankelende, goed gedecoreerde bestelwagen laat je zien dat je trots bent op je vak!

Gerhard Kwak

PS Kijk voor inspiratie op onze webpagina ‘bedrijfswagens’.


Terug naar boven