Jam
Op deze pagina vind je een aantal jamsoorten. Omdat ze lekker en gezond zijn en omdat ze vaak ook prima gecombineerd kunnen worden met maaltijden, vleeswaren en borrelhapjes.
Aardbeienjam
Puntjes boterhamworst of grilworst kunnen best een tipje aardbeienjam gebruiken.
Sinaasappeljam
Als zoetje bij gebakken kipreepjes en witlof.
Pruimenjam
Lekker bij zoete Luikse gehaktballetjes.
Mandarijntjesjam
Smakelijk toefje op een blokje achterham.
Bosbessenjam
Smaakt uitstekend in combinatie met wildstoofpotjes.
Limoenjam
Geeft een tropisch tintje aan Aziatische gerechten.
Kersenjam
Voeg eens wat kersenjam toe aan een rode wijnsaus voor biefstuk, rosbief, ree en hert.
Appeljam
Goed te combineren met Twentse bakleverworst of bakbloedworst.
Frambozenjam
Voeg eens wat frambozenjam toe aan de jus van gebakken biefstuk. Heel apart.
Ananasjam
Smeer eens een dun laagje op een plak kipfilet.
Rode bessenjam
Smaakt prima bij wild.
Perzikjam
Lekker bij varkensvlees.